Rillan pennut

Rillan pennut
Tässä koko pesue

torstai 15. huhtikuuta 2010

Kaksi viikkoa, uskomatonta/ Two weeks already!

Nassu vetää remmiä! Hädin tuskin jaloillaan ja leikki jo kiinnostaa. Nassu plays with a toy.
Nassu nauttii masun rapsuttelusta. Nassu enjoys being scratched on her tummy.
Spitfire leikkii Oikun kanssa. Helmi jonottaa. Spitfire playing with Oikku while Helmi awaits her turn.
Nassu taas. Tässä möyritään Mamman karvoissa. This is Nassu playing in her mothers hair.
Armada maistaa Blueonea. Armada is tasting Blueone.

Nämä pennut ovat aivan mahtavia!
Kaksi viikkoa on mennyt nopeasti. Lyhyt aika, mutta pennun elämässä siinä ajassa ehtii tapahtua ihmeitä. Maanantaina Nassu kurkisti ulkomaailmaan ensi kerran ja sitten ovat muut seuranneet omaan tahtiinsa perässä. Kuulemisen ja näkemisen taidot ovat kuin avaimia ulos suljetusta emän ja pennun tiivistä vuorovaikutussuhteesta, jonka ulkopuolella ei ole mitään pentua kiinnostavaa tai tälle tarpeellista. Kaikki oleellinen ja elintärkeä on siinä, että emä on lähellä säännöllisesti ja aina tarvittaessa. Pentulaatikolla viipyvä ihmettelijä on ulkopuolinen, jonka olemiset ja menemiset eivät laatikkokansaa hetkauta. Sitten tulee päivä, esimerkiksi 14.4., jolloin laatikosta yhtäkkiä katsookin utelias, joskin unelias, silmäpari vastaan ja tutkii kiinnostuneena ojennettua kättä. Uusi yhteys on syntynyt.
Meillä, Rillan perheellä on nyt tehtävä. Antaa näille pienille mahdollisimman kannustava alku ihmisen kaveriksi kasvamisessa.
Few words in english also:
2 weeks have gone so quickly. Most of the puppies weigh already more than 1 kg and they are all growing steadily in their own pace. Their eyes have opened this week and pups are practising walking many minutes every day. They hardly can see at all and they still try to play with each other. What a joy it is to have them with us!

1 kommentti:

  1. Apua!

    Lukas just sanoi, että nyt se on ihan varmaa, että meille tulee koira. On kuulemma ihan kuuma, kun ajattelee, että kohta meillä on Kaveri kotona. Kuumetta siis ilmassa....ihanaa!

    t. K-M, Kimmo ja Lukas

    VastaaPoista