Rillan pennut

Rillan pennut
Tässä koko pesue

tiistai 27. huhtikuuta 2010

Pentuvilinää/ Puppies in action

Pikku pätkä leikkivistä ja kirmailevista koirakakaroista. Ihminen on mukava kiipeilyteline tai lämmin nukkuma-alusta aina tarpeen mukaan. Pennut ovat filmillä kolme ja puoliviikkoisia ja taidot ovat jo karttuneet monessa mielessä.
Puppies are in this film 3 1/2 weeks and already playing and running after every meal. They eat both solid food and milk and keep on growing. They are getting used to the other dogs in our household and they have been welcomed warmly. They are widening their world every day and the bravest one, Spitfire, has already been as far as in the kitchen once.

torstai 22. huhtikuuta 2010

Two girls, Oikku and Armada.


Armada is the biggest of the pack. Heartbreaker already...

Oikku was easy to film, calm and sensible girl.

No nyt, Spitfire ja Blueone. Two boys.


Blueone concentrates on growing and sleeping. Steady guy.

Spitfire is the smallest but not the least. Active and alert boy.

Lisää kuvia tulossa...

Jostain ihmeen syystä blogger ei nyt suostu lataamaan seuraavia kuvia. Odotamme hetken ja yritän kohta uudelleen.
Jos pennut olivat viikko sitten mielestäni parhaimmillaan, niin nyt täytyy kyllä pyörtää puheet. Nyt ne ovat parhaimmilaan. Aktiivisia ja kiinnostuneita ihmisistä, hajuista ja äänistä. Ikeniä jo selvästi kutisee, koska niitä testaillaan jo kaikkeen vastaan tulevaan; lahkeisiin, sormiin, korviin ja velipojan varpaisiin.
...Bloggeri on edelleen kuvien osalta tiltissä, joten pahimmassa tapauksessa loput kuvat tulevat näkyviin vasta huomenna.

Helmi ja Nassu/ Helmi and Nassu


This girl was the first to open her eyes, Nassu. Muutenkin nopea kehityksessään.

Helmi is a girl who was woken up for this picture and she wasn´t pleased about it, as can be seen...

3 viikkoa täyttyi!/ Puppies are 3 weeks already!


This big boy knows how to pose. Magnum ja hyvä kontakti kameraan.

Nr One is a girl and was born as the first of her litter. Ykkönen ottaa rennosti kuvauksessakin.

sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Pentulaatikossa kävellään/Walking pups

Tarkoitus oli saada pienistä kävelyn mallia matolla yksittäin, mutta nämä kieltäytyivät tänään esiintymästä täysin. Laatikossa kyllä riehuttiin ja oltiin kovin rohkeita.

torstai 15. huhtikuuta 2010

Lisää kaksiviikkoiskuvia.

Ykkönen, Oikku ja Spitfire päällimmäisenä unten mailla. Three sleepers.
Nam! Armi vetää Meeriä nenästä. Armada tastes Meeri.
Alkaa olla jo tungosta tiskillä. It is getting crowded by the table.

At the weekend we´ll add here some video of these small ones while learning to walk.

Kaksi viikkoa, uskomatonta/ Two weeks already!

Nassu vetää remmiä! Hädin tuskin jaloillaan ja leikki jo kiinnostaa. Nassu plays with a toy.
Nassu nauttii masun rapsuttelusta. Nassu enjoys being scratched on her tummy.
Spitfire leikkii Oikun kanssa. Helmi jonottaa. Spitfire playing with Oikku while Helmi awaits her turn.
Nassu taas. Tässä möyritään Mamman karvoissa. This is Nassu playing in her mothers hair.
Armada maistaa Blueonea. Armada is tasting Blueone.

Nämä pennut ovat aivan mahtavia!
Kaksi viikkoa on mennyt nopeasti. Lyhyt aika, mutta pennun elämässä siinä ajassa ehtii tapahtua ihmeitä. Maanantaina Nassu kurkisti ulkomaailmaan ensi kerran ja sitten ovat muut seuranneet omaan tahtiinsa perässä. Kuulemisen ja näkemisen taidot ovat kuin avaimia ulos suljetusta emän ja pennun tiivistä vuorovaikutussuhteesta, jonka ulkopuolella ei ole mitään pentua kiinnostavaa tai tälle tarpeellista. Kaikki oleellinen ja elintärkeä on siinä, että emä on lähellä säännöllisesti ja aina tarvittaessa. Pentulaatikolla viipyvä ihmettelijä on ulkopuolinen, jonka olemiset ja menemiset eivät laatikkokansaa hetkauta. Sitten tulee päivä, esimerkiksi 14.4., jolloin laatikosta yhtäkkiä katsookin utelias, joskin unelias, silmäpari vastaan ja tutkii kiinnostuneena ojennettua kättä. Uusi yhteys on syntynyt.
Meillä, Rillan perheellä on nyt tehtävä. Antaa näille pienille mahdollisimman kannustava alku ihmisen kaveriksi kasvamisessa.
Few words in english also:
2 weeks have gone so quickly. Most of the puppies weigh already more than 1 kg and they are all growing steadily in their own pace. Their eyes have opened this week and pups are practising walking many minutes every day. They hardly can see at all and they still try to play with each other. What a joy it is to have them with us!

sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Blueone, Oikku ja Armada

Video; Spitfire

Spitfire
Seuraavat kaksi...

Ykkönen ja Magnum

Tässä ensimmäiset kaksi koekuvauksissa. Enemmän ja vähemmän unisina, koska täydessä vauhdissa osa ottaa jo jalat alleen ja ilman näkökykyä meno on aika pelottavan näköistä.

torstai 8. huhtikuuta 2010

Yksi viikko tuli täyteen!











Nyt ovat sitten ensimmäiset täyttäneet yhden viikon ja viimeisetkin sitten huomenna aamulla. Rillan kunto kohenee koko ajan ja maitoa tulee ilmeisesti riittävästi, koska kaikilla pennuilla paino nousee 40-60 grammaa/vrk ja välillä otetaan jo pitempiä nokosia syöntien välissä. Rilla ei malta millään jäädä kotiin, kun muu lauma lähtee lenkille, joten olen vienyt jo Rillaakin pihan ulkopuolelle asioilleen. Rillan mielenrauha vaatii liikuntaa, joten se sitä saakoon. Lyhyinä pätkinä siis. Alustan pesun jälkeen kotiin päästyämme Rillalla on kyllä jo kova kiire tarkastamaan pesueen tyytyväisyyden taso. Jos maassa on rauha, ei Rilla turhaan herättele muksujaan, vaan antaa pienten nukkua ja ryhtyy vasta tarvittaessa huoltohommiin. Rilla ei ole minkään asian suhteen turha höösääjä ja sama tyynen tyylikäs linja näyttää pätevän lastenhoidossakin. Tässä kuvia muutaman tunnin takaa.

tiistai 6. huhtikuuta 2010

Elävää kuvaa pennuista

Tällainen elämä syntyy, kun Rilla palaa maailmalta, eli vesikupilta takaisin lastensa luo. Tässä ollaan jo kokonaista neljä päivää vanhoja. Pennut alkavat jo yksilöityä ja niille on löytynyt tunnistamista helpottavat nimet. Magnum (raamikas ja tumma, muitakin merkityksiä kuulemma on), Spitfire, Blueone, Ykkönen, Oikku, Helmi, Armada ja Nassu. Nimet ovat työnimiä ja kaikille nimille on jokin selkeä peruste, jonka mukaan ne luontevasti löytyivät.

maanantai 5. huhtikuuta 2010

Kolme kuvaa vielä

Tässä vielä Ykkönen ensimmäisenä (narttu) ja sitten taas narttupentu. Alimmaisena on Spitfire-niminen urospentu. Huomenna tänne jää sopivasti yksi koululaisista sairastamaan flunssaansa, joten ei tarvitse jättää pesuetta vielä omin päin olemaan.


Yksittäiskuvia pentusista

Tässä pienistä lähikuvat. Ensimmäisenä näkyy viimeisenä syntynyt narttu. Alapuolella on iso ja tumma uros, jonka jälkeen taas narttupentu. Seuraavaksi tulee narttupentu ja sitten sininen urospentu.
Lauantai-iltana Rillan lämpö lähti yhtäkkiä nousuun ja yöllä hain päivystävältä antibioottikuurin, kun kuume alkoi jo hirvittää. Kuumeesta huolimatta maito on riittänyt ja pennut ovat tyytyväisiä. Nyt Rillankin olo on helpottunut ja viime yön sain sitten jo nukkuakin. Tietty heräilin aina tarpeen tullen ja usein tarpeettomastikin, mutta tilanne on jo stabiili.



lauantai 3. huhtikuuta 2010

Pentujen toinen päivä

Tässä vaiheessa pennut on nimetty vasta tulonumeroillaan, jotka persoonan vähän valjettua luultavasti muuttuvat kuvaavammiksi työnimiksi. Kaikilla poikasilla on lähtenyt paino kivasti nousuun, ja elo on yhtä syömistä ja nokosten ottoa. Kuvien lisääminen siirtyy teknisten ongelmien ja inhimillisen väsymyksen vuoksi huomiseen.

perjantai 2. huhtikuuta 2010

Odotus on ohi!
Eilen ja tänään, sekä aprillina, että ei, syntyi meille kahdeksan uutta partiselämän alkua. Synnytys sujui hyvin ja lapset ovat reippaita ja kauniita. Pennuista viisi on narttuja ja kolme poikia. Yksi poika on sininen ja muut mustia, kohtuullisin merkein. Huomenna lisään yksittäiskuvia ja tarkempia tietoja; nyt on ollut uutta kiirettä, joka aloittelevalle kasvattajalle teettää enemmän työtä kuin kokeneelle. Nyt näyttää siltä, että kaikki pentua odotelleet saavat omansa. Hyvä Rilla ja Wolfie.